Terug

Volg Vandaag Inside

FIFA doet aangifte tegen Blatter

FIFA doet aangifte tegen Blatter

22 dec 2020, 13:07

FIFA heeft aangifte gedaan tegen onder anderen oud-voorzitter Sepp Blatter in verband met de kosten van 500 miljoen Zwitserse franc (461 miljoen euro) van het FIFA Museum.

FIFA heeft aangifte gedaan bij de aanklager van de kantonrechtbank in Zürich nadat uit een onderzoek van experts bewijs naar voren was gekomen voor vermoedelijk crimineel mismanagement door FIFA's vorige bestuur en door de bond aangestelde bedrijven voor het museum Haus zur Enge.

In de aanklacht wordt de directe betrokkenheid van voormalig voorzitter Blatter genoemd, samen met andere personen. De klacht richt zich op de kosten van het project. Het vorige FIFA-bestuur stopte een kleine 130 miljoen euro in de renovatie en inrichting van het gebouw dat niet in bezit is van de FIFA en ging een langdurige huurovereenkomst aan tegen ongunstige tarieven in vergelijking met de marktprijzen. Die gaat de voetbalbond tot de afloop van de overeenkomst in 2045 ruim 330 miljoen euro kosten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.