Terug

Volg Vandaag Inside

'Coronacrisis kost voetbalwereld 9,3 miljard euro'

'Coronacrisis kost voetbalwereld 9,3 miljard euro'

16 sep 2020, 17:51

Het coronavirus kost volgens een berekening van de FIFA de voetbalwereld naar verwachting 11 miljard Amerikaanse dollar, omgerekend ongeveer 9,3 miljard euro.

Meer dan 150 voetbalbonden vroegen al om financiële hulp bij de wereldvoetbalbond, dat een noodfonds van 1,5 miljard euro opzette. "Dat is een enorm aantal. Dit raakt de hele voetbalwereld, inclusief alle jeugdopleidingen. Volgend jaar zal de impact nog niet verdwenen zijn. Daarom is dit noodfonds niet tijdgebonden. Nationale bonden kunnen later ook nog leningen aanvragen", zegt Olli Rehn, voorzitter van de stuurgroep rond het coronavirus bij de FIFA.

Volgens Rehn is het voetbal in Europa, in termen van absolute kosten, het zwaarst getroffen. Veel clubs in Zuid-Amerika hebben het zwaar, omdat daar de competitie loopt van het voorjaar tot de herfst. Dat is net de periode dat het coronavirus het voetbal trof.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.