Terug

Volg Vandaag Inside

FIFA-baas Infantino haalt uit naar Europa: 'Bang voor verandering'

FIFA-baas Infantino haalt uit naar Europa: 'Bang voor verandering'

26 nov 2021, 15:24

FIFA-voorzitter Gianni Infantino ziet de plannen voor een WK om de 2 jaar nog altijd zitten. Vrijdag kwam het project een stap dichterbij realisatie tijdens een bijeenkomst van de Afrikaanse voetbalbond (CAF). Infantino sprak ook in de vergadering en kon het niet laten om een sneer uit te delen aan tegenstanders van het project.

De plannen van de FIFA om een WK om het jaar te organiseren kan vooral op tegenstand rekenen vanuit Europa en Zuid-Amerika. Het belangrijkste argument tegen het project zijn de overvolle speelkalenders van voetballers. Een verdubbeling van het aantal WK's en kwalificatierondes zou de agenda alleen maar verder in het nauw drijven. Grote competities zoals de Premier League hebben daarom in een statement al laten weten weinig te zien in de plannen.

Volgens Infantino is deze tegenstand vanzelfsprekend. 'Degenen die zich verzetten tegen de plannen, zijn degenen die het voetbal domineren. Het gebeurt in alle sectoren: als er hervormingen op komst zijn dan weigeren de partijen aan de top, omdat ze dominant zijn. Ze zijn bang dat hun leiderschapspositie in het geding komt', zei de FIFA-baas over de tegenstanders van het project.

Waar in het Europese continent veel weerstand is tegen het project, heeft het Afrikaanse continent unanieme goedkeuring gegeven voor de realisatie van een WK om het jaar. 'We moeten de deur niet sluiten en hoop houden. Met name het Afrikaanse voetbal moeten we meer kansen geven om internationaal te schitteren', aldus Infantino.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.