Terug

Volg Vandaag Inside

FIA zoekt naar alternatief voor Russische Grand Prix: ‘Qatar zou logische plek zijn’

FIA zoekt naar alternatief voor Russische Grand Prix: ‘Qatar zou logische plek zijn’

2 mrt 2022, 20:15

De Formule 1-leiding is op zoek naar een mogelijke vervanger van de Grand Prix van Rusland. De race in Sotsji zou op zondag 25 september verreden worden, maar is van de kalender gehaald na de inval van Rusland in Oekraïne. 

De Formule 1 is vorige week donderdag samen met de FIA en de teams tot de conclusie gekomen ‘dat het onmogelijk is om de Grote Prijs in deze omstandigheden plaats te laten vinden’. 

De Formule 1-top zoekt nu naar een oplossing om komend seizoen toch 23 wedstrijden te kunnen racen. Bronnen melden tegenover De Telegraaf dat de kans groot is dat er een extra race wordt georganiseerd in het Midden-Oosten. Het Losail International Circuit in Doha (Qatar) zou in dat geval een logische plek zijn, weet het dagblad. Vorig jaar werd er ook gereden in Qatar, maar vanwege het WK voetbal in november en december zou het circuit dit seizoen worden overgeslagen.  

Een tweede race in Bahrein, waar op 20 maart het seizoen wordt geopend, behoort ook tot de mogelijkheden. In 2020 racete de Formule 1 ook twee keer op het Bahrain International Circuit. 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.