Terug

Volg Vandaag Inside

FIA bestraft Lewis Hamilton voor niet komen opdagen bij jaarlijks gala

FIA bestraft Lewis Hamilton voor niet komen opdagen bij jaarlijks gala

18 mrt 2022, 17:30

Autosportfederatie FIA heeft Lewis Hamilton bestraft voor zijn afwezigheid tijdens het jaarlijkse gala. De Mercedes-coureur was het oneens met het wereldkampioenschap van Max Verstappen en kwam op 16 december, vier dagen na de GP van Abu Dhabi, niet opdagen. Op het gala werd onder meer Verstappen officieel gehuldigd met de wereldtitel.

De FIA heeft daarvoor een boete ter waarde van 50.000 euro uitgedeeld. Dat werd Hamilton donderdag meegedeeld tijdens een gesprek met FIA-voorzitter Mohammed bin Sulayem. Het bedrag gaat echter niet in de kas van de autosportfederatie, maar wordt gedoneerd aan een minder bedeelde student met ambitie in de F1-sport. Op die manier willen beide partijen het geld besteden aan meer inclusiviteit en diversiteit in de racesport.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.