Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoorder Minteh met Gambiaans elftal 'aan de dood ontsnapt' op weg naar Afrika Cup

Feyenoorder Minteh met Gambiaans elftal 'aan de dood ontsnapt' op weg naar Afrika Cup

11 jan 2024, 10:19

Feyenoord-aanvaller Yankuba Minteh is met het Gambiaanse elftal op weg naar de Afrika Cup aan de dood ontsnapt. Het vliegtuig, waarin het team zich bevond, keerde na negen minuten terug vanwege een tekort aan zuurstof aan boord.

Bondscoach Tom Saintfiet, vertelt zijn ervaring in gesprek met Het Laatste Nieuws en benadrukte het gevaar van het incident. Hij verklaart: "Als we een halfuurtje verder hadden gevlogen, waren we allemaal door CO-vergiftiging gestorven."

Saintfiet beschreef de situatie aan boord: "We zaten een paar minuten in het vliegtuig toen we merkten dat er iets mis was. Het werd heel warm, mensen begonnen te zweten en vielen constant weg, of in slaap eigenlijk. En dat terwijl het namiddag was."

De oorzaak van het probleem bleek een tekort aan zuurstof te zijn. Na negen minuten nam de piloot de beslissing om terug te keren. Saintfiet benadrukte de ernst van de situatie: "Het duurde toch nog een tijdje voordat we geland waren. Een aantal spelers verkeerde toen al in een diepe slaap. Als we een halfuurtje verder hadden gevlogen, waren we allemaal door CO-vergiftiging gestorven in het vliegtuig."

Het Gambiaanse team is nu terug in Gambia: "We weten niet hoe het verder moet. Wij willen in ieder geval niet meer met het bewuste vliegtuig vliegen, we zijn aan de dood ontsnapt.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.