Feyenoorder Jahanbakhsh schiet ploeggenoot uit Azië Cup

3 feb 2024, 15:40

Iran staat in de halve finale van de Azië Cup. Het land won met 2-1 van Japan. Feyenoorder Alireza Jahanbakhsh schoot in de 97e minuut raak uit een strafschop.

Japan, met Ayase Ueda van Feyenoord in de basis, kwam na bijna een half uur spelen op een 1-0-voorsprong door een doelpunt van Hidemasa Morita. Hij scoorde na een knappe individuele actie. Na rust kwam Iran een stuk beter voor de dag. Dat leidde in de 55e minuut tot de gelijkmaker. Mohammad Mohebi maakte de 1-1 na een goed uitgevoerde aanval. De winnende goal kwam van Jahanbakhsh, die de strafschop vlak voor tijd hard raak schoot.

Iran treft in de halve finale Qatar. De titelverdediger schakelde Oezbekistan uit. Eenvoudig ging dat niet. Na de reguliere speeltijd en de verlenging was het 1-1. Qatar won de strafschoppenserie met 3-2. Pedro Miguel benutte de beslissende penalty.