Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord zonder Steven Berghuis tegen Vitesse

Feyenoord zonder Steven Berghuis tegen Vitesse

20 dec 2020, 12:01

Feyenoord speelt in Arnhem tegen Vitesse zonder Steven Berghuis. De aanvoerder van de Rotterdamse ploeg heeft te veel last van een liesblessure, vorige week opgelopen in de gewonnen uitwedstrijd tegen VVV-Venlo (0-3). Berghuis stapte zondagochtend bij de Gelredome wel uit de spelersbus van Feyenoord, maar hij maakt geen deel uit van de wedstrijdselectie.

Leroy Fer start om 12.15 uur voor het eerst sinds 18 oktober weer in de basis en heeft direct de aanvoerdersband om zijn bovenarm. De middenvelder liep ruim twee maanden geleden tegen Sparta een hamstringblessure op. Fer maakte tegen VVV als invaller zijn rentree.

Feyenoord start tegen Vitesse met een aangepast systeem. Trainer Dick Advocaat stapt af van het vertrouwde 4-3-3 en kiest voor een 5-3-2-opstelling, met drie centrale verdedigers: Eric Botteghin, Uros Spajic en Marcos Senesi. Bart Nieuwkoop en Tyrell Malacia zijn de vleugelverdedigers.

Bij de thuisploeg keert Eli Dasa terug in het elftal. De Israëlische rechtsback ontbrak de afgelopen weken omdat hij besmet was met het coronavirus. Zonder Dasa verloor Vitesse bij PEC Zwolle (2-1) en liet het ook punten liggen tegen sc Heerenveen (1-1). De Arnhemse ploeg heeft net als Feyenoord na twaalf wedstrijden 26 punten, 4 minder dan Ajax en PSV. Ajax speelt later op zondag uit tegen ADO Den Haag.

Jan Boskamp wond zich recent in Veronica Inside enorm op over Berghuis: 'Ik word gek van die gozer!' Bekijk het in de beelden hieronder.

Jan windt zich op over Berghuis: 'Ik word gek van die gozer'
4:52
Jan windt zich op over Berghuis: 'Ik word gek van die gozer'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.