Terug

Volg Vandaag Inside

'Feyenoord zet een streep door de komst van een nieuw stadion'

'Feyenoord zet een streep door de komst van een nieuw stadion'

6 nov 2021, 13:16

Feyenoord trekt definitief de stekker uit de plannen voor een nieuw stadion. Dat meldt RTV Rijnmond. De Rotterdammers werden door bouwconcern BAM geïnformeerd over een flink gestegen bouwprijs, waardoor Feyenoord geen vertrouwen meer heeft in Feyenoord City.

RTV Rijnmond meldde vorige maand al dat de kosten minimaal 500 miljoen euro zouden bedragen. Feyenoord deed er alles aan om een gegarandeerde bouwsom met BAM af te spreken, maar dat is onder meer door de fors gestegen staalprijzen niet meer mogelijk. Bij BAM is er ook een koerswijziging gaande, dat daarom niet meer wil meewerken aan risicovolle projecten.

De plannen voor het nieuwe stadion hebben miljoenen euro's gekost, waardoor Stadion Feijenoord failliet zal gaan en het afketsen van de plannen kost de club zelf ook zeker 2,8 miljoen euro. De Rotterdammers zullen bekijken hoe het de schulden en het eigenaarschap van Stadion Feijenoord kan overnemen.

'Voor de club breekt er nu een fase aan van, zoals betrokkenen het omschrijven, scherven oprapen en doorgaan', schrijft de regionale omroep. Rijnmond meldt ook dat het nog altijd de vraag is of De Moderne Kuip hierbij een alternatief kan zijn. Het is niet de verwachting dat hier al op korte termijn een besluit over valt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.