Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord wint stadsderby van Excelsior en kan volgend weekend kampioen worden

Feyenoord wint stadsderby van Excelsior en kan volgend weekend kampioen worden

7 mei 2023, 16:23

Feyenoord heeft de voorlaatste horde op weg naar de zestiende landstitel genomen. De koploper won ook de uitwedstrijd bij Excelsior (0-2) en kan het kampioenschap komende zondag in het thuisduel met Go Ahead Eagles op eigen kracht veiligstellen.

Santiago Giménez kopte Feyenoord al in de 9e minuut op voorsprong. De spits uit Mexico evenaarde een record in de Eredivisie. Hij heeft nu acht uitwedstrijden op rij in de competitie gescoord. Hij tekende in de 75e minuut ook voor de tweede treffer van de koploper, die drie speelronden voor het einde van de competitie een voorsprong van 8 punten op het als tweede geklasseerde PSV heeft.

Excelsior blijft de nummer 16 van de Eredivisie, met evenveel punten en een slechter doelsaldo dan FC Emmen. De nummer 16 van de eindstand speelt na het reguliere seizoen in de play-offs om promotie naar en degradatie uit de Eredivisie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.