Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord wint na strafschoppen knotsgek bekerduel van NEC

Feyenoord wint na strafschoppen knotsgek bekerduel van NEC

8 feb 2023, 23:52

Feyenoord heeft na een zwaarbevochten zege op NEC Nijmegen de kwartfinales van de KNVB-beker bereikt. De ploeg had in de vrieskoude Kuip strafschoppen nodig om zich te ontdoen van de stugge Gelderse formatie. Igor Paixão maakte in de penaltyeeks de winnende.

De stand na de reguliere speeltijd was 2-2. In de verlenging scoorden beide ploegen nogmaals twee keer en bij een eindstand van 4-4 na 120 minuten waren penalty's nodig om een zinderende bekerwedstrijd te beslissen.

De Rotterdamse ploeg had in de wedstrijd veruit het meeste balbezit en zette NEC constant onder druk, maar de manschappen van trainer Arne Slot stuitten keer op keer op de defensie van NEC, waar doelman Mattijs Branderhorst als vaste keeper in de bekerwedstrijden eerste keus Jasper Cillessen met verve verving. Hij groeide uit tot de uitblinker van de ploeg met 23 reddingen. Feyenoord noteerde in totaal vijftig schoten op doel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.