Feyenoord voorkomt in blessuretijd nieuw puntenverlies tegen FC Volendam

7 dec 2023, 23:07

Feyenoord is in de Eredivisie ternauwernood aan nieuw puntenverlies ontsnapt. Vier dagen na de nederlaag tegen PSV (1-2), nam de regerend kampioen via topscorer Santiago Giménez pas diep in blessuretijd afstand van FC Volendam.

Daarna scoorde ook Igor Paixão nog: 3-1. Feyenoord behoudt zo 10 punten achterstand op PSV, dat eerder op donderdag sc Heerenveen met 2-0 versloeg.

Nadat Giménez eerst nog een kans onbenut had gelaten, was het in de 13e minuut wel raak voor Feyenoord. Quinten Timber scoorde (1-0) en heeft in de Eredivisie nu vier doelpunten gemaakt in zijn laatste vijf duels. FC Volendam kwam na ruim een half uur verrassend langszij. Lequincio Zeefuik passeerde verdediger Gernot Trauner in het zestienmetergebied en schoot raak (1-1).

Feyenoord drong na rust wel aan, maar hele grote kansen leverde dat lang niet op. Giménez kopte in de 94e minuut alsnog raak, waarna Paixão de eindstand bepaalde. FC Volendam staat door het verlies laatste.