Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord treft Fortuna in kwartfinale beker

Feyenoord treft Fortuna in kwartfinale beker

22 dec 2018, 23:39

AMSTERDAM (ANP) - Feyenoord kan in de kwartfinale van het bekertoernooi revanche gaan nemen op Fortuna Sittard. De bekerwinnaar van afgelopen seizoen werd bij de loting gekoppeld aan de Limburgse club die vorige week voor de competitie met 2-0 won in De Kuip. Feyenoord kreeg opnieuw een thuiswedstrijd toebedeeld in het toernooi om de KNVB-beker. De Rotterdammers speelden zeventien van hun laatste twintig bekerduels in De Kuip.

Ajax ontvangt sc Heerenveen, AZ speelt in Alkmaar tegen Vitesse en FC Twente neemt het voor eigen publiek op tegen Willem II. Twente is de enige club van buiten de eredivisie die nog actief is in het bekertoernooi. De kwartfinales worden gespeeld op 22, 23 en 24 januari. De KNVB presenteert maandag het programma. Na de midweekse bekerronde treffen Feyenoord en Ajax elkaar op zondag 27 februari in De Kuip.

Opvallend genoeg treffen Ajax en Heerenveen elkaar op zondag 20 januari ook al in Amsterdam, dan voor de competitie. Een paar dagen later komen de Friezen weer naar de hoofdstad voor het bekerduel.

Feyenoord veroverde afgelopen seizoen de KNVB-beker door AZ in de finale met 3-0 te verslaan. Een jaar eerder stond AZ ook in de finale, maar toen was Vitesse met 2-0 te sterk.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.