Feyenoord toont veerkracht en blijft ongeslagen in Eredivisie

3 sep 2022, 22:55

Feyenoord heeft in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles een 2-0-achterstand omgebogen in een overwinning. Het werd 3-4 in Deventer, waar Danilo met twee doelpunten voor rust een belangrijk aandeel had in de inhaalrace van Feyenoord.

Voor het eerst sinds 16 februari 2020 slaagde Feyenoord erin een wedstrijd in de Eredivisie te winnen na een achterstand van twee doelpunten. 2,5 jaar geleden lukte dat in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle (3-4) voor het laatst.

Al na 13 minuten keek Feyenoord tegen een achterstand van twee doelpunten aan in de Adelaarshorst. Bij de 1-0 werd een schot van Evert Linthorst van richting veranderd en de Zweedse aanvaller Patrik Walemark werkte de bal onfortuinlijk achter zijn eigen doelman, Justin Bijlow. Bij de 2-0 kopte de Zweed Isad Lidberg hard raak, op aangeven van Bobby Adekanye.

Halverwege de eerste helft schoot Danilo de 2-1 binnen en vlak voor rust maakte hij met zijn hoofd gelijk. Beide keren was Walemark de aangever. Danilo, die een kwartier voor tijd werd gewisseld voor Oussama Idrissi, bracht zijn doelpuntentotaal op vijf.

Danilo vormde in Deventer de voorhoede met Walemark en Javairô Dilrosun, die Feyenoord 10 minuten na rust met een diagonaal schot op voorsprong zette. De Pool Sebastian Szymanski maakte 10 minuten voor tijd het mooiste doelpunt van de avond. Met een schot van afstand liet hij Go Ahead-keeper Jeffrey de Lange kansloos.

Diep in de blessuretijd gleed Oliver Edvardsen nog de 3-4 binnen, maar er was voor de thuisploeg te weinig tijd over om nog serieus voor de gelijkmaker te gaan.

Feyenoord gaat zich nu voorbereiden op de eerste groepswedstrijd in de Europa League, donderdag in Rome tegen Lazio. Volgend weekend is de Rotterdamse derby tegen Sparta in de Eredivisie.

Na vijf speelronden staat Feyenoord op 13 punten, twee minder dan koploper Ajax. Feyenoord passeerde wel PSV, dat eerder op de avond met 2-1 verloor van FC Twente.

Go Ahead Eagles is na vijf wedstrijden nog puntloos, net als Fortuna Sittard. Voor het eerst in de historie heeft Go Ahead nu tien duels op rij verloren.