Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord-tegenstander Union Berlin gaat hele elftal testen na coronabesmetting Weghorst

Feyenoord-tegenstander Union Berlin gaat hele elftal testen na coronabesmetting Weghorst

19 okt 2021, 10:42

Na de coronabesmetting bij spits Wout Weghorst gaat FC Union Berlin voor de zekerheid alle spelers testen die afgelopen zaterdag in de ploeg zaten in het duel met Wolfsburg. De Duitse club speelt donderdag in Rotterdam tegen Feyenoord in de Conference League.

Union won zaterdag met 2-0 van de ploeg van Mark van Bommel, waarbij Weghorst in de tweede helft inviel. Van de spits werd twee dagen na de wedstrijd bekend dat hij positief had getest op het coronavirus.

"In bijzondere gevallen, zoals nu met de positieve test van Weghorst, is er direct contact met het gezondheidsbureau geweest en zijn de noodzakelijke maatregelen getroffen. Concreet betekent dit dat op dinsdag en woensdag bij ons preventief zal worden getest", liet de woordvoerder van de club tegen de Duitse krant Bild weten. Er zullen niet zoals gewoonlijk alleen ongevaccineerde spelers en stafleden worden getest, maar ook de gevaccineerde en van corona genezen spelers, die zaterdag bij de ploeg zaten.

Volgens de berichten zou Weghorst zondagochtend klachten hebben gekregen en gaf een naderhand uitgevoerde test de positieve uitslag. De voetballer is direct geïsoleerd en is thuis is quarantaine gegaan, liet Wolfsburg weten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.