Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord-supporters stappen naar Raad van State

Feyenoord-supporters stappen naar Raad van State

27 feb 2021, 16:18

Feyenoord-supporters verenigd in Stadion op Zuid stappen naar de Raad van State om bezwaar te maken tegen het bestemmingsplan Feyenoord City.

Volgens de supportersgroep is de financiële uitvoerbaarheid van het stadionplan onvoldoende aangetoond. Het plan drijft in hun ogen zowel Feyenoord als de NV Stadion Feijenoord in de richting van een faillissement.

Zij stellen op hun website verder twijfels te hebben over het mobiliteitsplan en ze geven aan te vrezen voor "fors hogere toegangsprijzen".

Stadion op Zuid diende in het voorjaar van 2020 ook al bezwaren aan tegen het ontwerp-bestemmingsplan voor Feyenoord City, maar de gemeenteraad ging desondanks in december vorig jaar akkoord.

Na een lang en soms verhit debat stemden 21 raadsleden voor en 20 tegen het plan. Het bestemmingsplan maakt de weg vrij om te gaan beginnen met het realiseren van een nieuwe wijk in Rotterdam-Zuid met ongeveer 3700 woningen, waarvan 450 sociale huurwoningen, de nodige voorzieningen en een nieuw stadion voor Feyenoord aan de oevers van de Nieuwe Maas. Inclusief het nieuwe stadion wordt er voor circa 1,5 miljard euro in het gebied geïnvesteerd door overheid en marktpartijen.

Het nieuwe stadion, de vervanger van voetbaltempel De Kuip, moet 444 miljoen euro kosten. In de financiering daarvan zou nog steeds een tekort van 50 miljoen euro bestaan. Het nieuwe stadion moet volgens plan in 2025 gereed zijn.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.