Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord start samenwerking met Dordrecht

Feyenoord start samenwerking met Dordrecht

15 jan 2019, 20:25

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord gaat samenwerken met FC Dordrecht. De Rotterdamse club leent maximaal vijf spelers per jaar uit aan de club die uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie. In tegenstelling tot onder meer Ajax en PSV is Feyenoord, vanwege financiële redenen, daarin niet vertegenwoordigd met een beloftenploeg. De samenwerking met FC Dordrecht is voorlopig voor anderhalf jaar.

Algemeen directeur Jan de Jong vindt het te duur om Jong Feyenoord te laten instromen in de voetbalpiramide. ,,Dan moet je 22 tot 25 man onder contract stellen, terwijl je weet dat slechts een beperkt aantal daarvan het eerste elftal gaat halen'', zei De Jong op de nieuwjaarsreceptie in De Kuip. ,,Dat kost 1,5 miljoen per jaar en gaat ten koste van het budget voor het eerste elftal. In plaats van veel geld over een hoop spelers uitsmeren, sturen we liever een paar spelers naar Dordrecht.''

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.