Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord-spits Giménez bezorgt Mexico de Gold Cup na prachtige solo

Feyenoord-spits Giménez bezorgt Mexico de Gold Cup na prachtige solo

17 juli 2023, 08:02

Het Mexicaanse voetbalelftal heeft voor de negende keer de Gold Cup gewonnen, het kampioenschap van Noord- en Midden-Amerika en de Cariben. Santiago Giménez, de spits van Feyenoord, was de held van Mexico in het SoFi Stadium van Los Angeles. Hij kwam in de 85e minuut in het veld om 3 minuten later uit te halen voor de enige en daarmee winnende treffer in de finale tegen Panama.

Mexico was al recordhouder met acht overwinningen in de Gold Cup en breidde de recordreeks verder uit. Het land won het toernooi eerder in 1993, 1996, 1998, 2003, 2009, 2011, 2015 en 2019.

Ajacieden Edson Álvarez en Jorge Sánchez deelden mee in de Mexicaanse vreugde. Zijn begonnen in de basis en speelden de hele finale mee.

Onbeschrijfelijk

Giménez was geen basisplaats gegund. Henri Martin nam positie in de punt van de aanval, maar hij slaagde er in de snelle en fysieke wedstrijd niet in te scoren. De spits van Feyenoord werd ingebracht in de hoop een late goal te forceren en dat gebeurde. De 22-jarige aanvaller scoorde in stijl. Hij kreeg in de 88e minuut de bal van Orbelin Pineda en begon aan een rush vanaf het middenveld richting het Panamese doel. Zijn schot met links ging scherp in de rechterhoek.

"Het is onbeschrijflijk," zei Giménez. "Het is indrukwekkend hoe deze groep naar elkaar is gegroeid om beter te worden. Ik zeg het niet met woorden, de titel is het bewijs."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.