Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord reageert vol afschuw op aanval op Union-delegatie: 'Een totaal verwerpelijke daad'

Feyenoord reageert vol afschuw op aanval op Union-delegatie: 'Een totaal verwerpelijke daad'

21 okt 2021, 10:47

Feyenoord heeft excuses aangeboden aan 1. FC Union Berlin voor de aanval door hooligans in een Rotterdamse bar op een delegatie van de Duitse clubleiding. Onder anderen voorzitter Dirk Zingler en directielid Oskar Kosche behoorden tot de groep van 25 personen die woensdagavond in horecagelegenheid De Huismeester op De Meent in het centrum van de stad werden bekogeld met stoelen en glazen.

"Een totaal verwerpelijke gebeurtenis die niemand ten deel zou moeten vallen die te gast is in de stad voor wat een mooie Europese voetbalavond zou moeten worden", aldus Feyenoord in een verklaring. "De club neemt dan ook op alle mogelijke manieren afstand van de mensen die zich tot deze laffe daad hebben verlaagd en is van mening dat niemand die Feyenoord en de stad op een dergelijke krankzinnige manier in een negatief daglicht brengt zich supporter kan en mag noemen."

Eén vrouw uit de Duitse delegatie raakte lichtgewond en moest naar het ziekenhuis. De politie hield één van de daders aan, een 25-jarige man uit Rotterdam. De politie roept getuigen op zich te melden en vraagt ook om camerabeelden.

Feyenoord benadrukt dat de sportieve strijd op het veld moet plaatsvinden. "Voor personen die daar anders over denken, is nul komma nul plaats bij de club." De Rotterdammers hopen dat alle daders worden aangehouden en bestraft. "Hoewel buiten haar invloedssfeer, biedt Feyenoord 1. FC Union Berlin excuses aan voor wat er is voorgevallen."

De wedstrijd uit de groepsfase van de Conference League begint om 18.45 uur in De Kuip. Bijna 2500 supporters van Union Berlin komen naar Rotterdam om hun ploeg aan te moedigen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.