Feyenoord plaatst zich voor bekerfinale na moeizame zege op FC Groningen

29 feb 2024, 21:49

Feyenoord heeft met veel moeite de finale van de KNVB-beker bereikt. De nummer 2 van de Eredivisie rekende in de slotfase af met FC Groningen, de nummer 6 van de Keuken Kampioen Divisie. Ondrej Lingr, ingevallen voor Ayase Ueda, maakte in de 83e minuut het winnende doelpunt: 2-1.

Feyenoord neemt het op 21 april in de bekerfinale op tegen NEC. Die club uit Nijmegen won dinsdag al een halve eindstrijd tegen SC Cambuur (1-2), na verlenging.

Laros Duarte schoot FC Groningen in de 31e minuut via een been van verdediger Thomas Beelen van Feyenoord op voorsprong. De middenvelder, geboren in Rotterdam en international van Kaapverdië, strafte in de dertiende minuut ook al bijna balverlies van Mats Wieffer af. De paal bracht toen redding voor Feyenoord.

Feyenoord legde in de tweede helft veel meer energie in de wedstrijd dan voor rust. Dávid Hancko maakte in de 62e minuut gelijk, na een goede voorzet van Calvin Stengs. Lingr stond nog geen drie minuten in het veld toen hij voorkwam dat Feyenoord een verlenging moest spelen in aanloop naar het uitduel van zondag met PSV.