Terug

Volg Vandaag Inside

'Feyenoord plaatst ook veiligheidsnetten bij bekerklassieker'

'Feyenoord plaatst ook veiligheidsnetten bij bekerklassieker'

6 mrt 2023, 00:00

Feyenoord is van plan om opnieuw maatregelen te treffen voor de aanstaande Klassieker in de halve finale van de KNVB Beker. Volgens 1908.nl worden er opnieuw veiligheidsnetten geplaatst in De Kuip voor de wedstrijd tegen aartsrivaal Ajax.

"Om de veiligheid van de veldspelers te waarborgen, gaat de club wederom tien meter hoge veiligheidsnetten plaatsen langs alle zijdes van het stadion", schrijft het medium. Tijdens de eerdere Klassieker was dit ook het geval en daarbij bleef het rustig.

Feyenoord en Ajax troffen elkaar op 22 januari ook al in De Kuip, toen voor de competitie. De Rotterdamse club had metershoge netten opgehangen tussen de tribunes en het veld, om te voorkomen dat supporters voorwerpen richting het veld zouden kunnen gooien. Supporters van Ajax zijn opnieuw niet welkom, zoals al jarenlang steeds geen fans van de bezoekende club naar binnen mogen bij de Klassieker in competitieverband.

Televisiezender ESPN was daardoor genoodzaakt om de camera's waarmee de wedstrijd wordt geregistreerd aanzienlijk hoger in het stadion te installeren, omdat de netten anders recht voor de lens zouden hangen. Tv-kijkers klaagden op sociale media over het hoge camerastandpunt. De netten waren daarop nog steeds te zien. Het duel eindigde in 1-1.

"Op dat moment was dit de best mogelijke oplossing", aldus een woordvoerder van ESPN, die aangeeft dat de tv-zender nog niet weet of de netten nu opnieuw worden opgehangen. "Zowel wij als de kijkers thuis werden hier niet heel blij van. Maar het kon niet anders. Als de netten er hangen, dan hangen ze er en komen ze af en toe in beeld. Door een bepaalde cameraopstelling hebben we geprobeerd het zoveel mogelijk te vermijden. Maar je ontkomt er niet aan dat die netten en de palen waar ze aan hangen, in beeld komen. Feit is dat iedereen, zowel in het stadion als de tv-kijkers thuis, hier last van heeft. Iedereen, met name Feyenoord, was het er wel over eens dat je dit eigenlijk niet moet willen. Maar als het moet voor de veiligheid, dan moet het."

ESPN verwacht geen problemen om op het complex van amateurvereniging Spakenburg de halve finale tegen PSV goed in beeld te brengen. "Er komt wel wat extra werk bij kijken, maar dit is natuurlijk niet de eerste keer dat een amateurvereniging een betaaldvoetbalclub ontvangt." De KNVB moet de precieze speeldata van Feyenoord - Ajax en SV Spakenburg - PSV nog vaststellen. De halve finales staan gepland voor 4, 5 en 6 april.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.