Feyenoord pakt in blessuretijd punt tegen tiental PSV

5 feb 2023, 16:41

Zondagmiddag hebben Feyenoord en PSV met 2-2 gelijkgespeeld. De Eindhovenaren kwamen 0-2 voor, maar in overtal kwam Feyenoord terug.

Feyenoord heeft ternauwernood de tweede nederlaag van dit seizoen voorkomen. De koploper kwam tegen tien spelers van PSV terug van een achterstand van twee doelpunten (2-2). Invaller Alireza Jahanbakhsh maakte in de slotfase beide Rotterdamse doelpunten. Anwar El Ghazi zette PSV na een goede aanval, via Joey Veerman en uitblinker Xavi Simons, in de 8e minuut op voorsprong. Kort daarna ging El Ghazi geblesseerd naar de kant en nog voor rust viel ook PSV-verdediger Phillipp Mwene uit.

PSV moest vanaf de 64e minuut verder met een man minder na direct rood voor verdediger Armando Obispo. Kort na de rode kaart zette invaller en debutant Thorgan Hazard PSV op 2-0. Feyenoord kwam via Jahanbakhsh, dankzij treffers in de 81e en 96e minuut, alsnog langszij.

Feyenoord heeft ternauwernood de tweede nederlaag van dit seizoen voorkomen. De koploper kwam tegen tien spelers van PSV terug van een achterstand van twee doelpunten (2-2). Invaller Alireza Jahanbakhsh maakte in de slotfase beide Rotterdamse doelpunten.

Anwar El Ghazi zette PSV na een goede aanval, via Joey Veerman en uitblinker Xavi Simons, in de 8e minuut op voorsprong. Kort daarna ging El Ghazi geblesseerd naar de kant en nog voor rust viel ook PSV-verdediger Phillipp Mwene uit.

PSV moest vanaf de 64e minuut verder met een man minder na direct rood voor verdediger Armando Obispo. Kort na de rode kaart zette invaller en debutant Thorgan Hazard PSV op 2-0.

Feyenoord kwam via Jahanbakhsh, dankzij treffers in de 81e en 96e minuut, alsnog langszij.

Feyenoord heeft na twintig speelronden 43 punten. AZ is tweede met 41 punten, gevolgd door Ajax met 40 punten en PSV met 39 punten.