Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord ontvangt Ajax voor de competitie

Feyenoord ontvangt Ajax voor de competitie

27 jan 2019, 06:37

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord en Ajax ontmoeten elkaar zondag in De Kuip voor de 186e editie van de Klassieker. De Amsterdammers moeten winnen om in het spoor te blijven van titelconcurrent PSV, dat zaterdag al won van FC Groningen (2-1). Het gat tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst bedraagt nu vijf punten.

Feyenoord is al afgehaakt in de titelstrijd. De kampioen van 2017 staat zestien punten achter op PSV. Trainer Giovanni van Bronckhorst maakte enkele dagen voor de Klassieker bekend dat hij na dit seizoen vertrekt. Van Bronckhorst, die in bijna vier jaar al vijf prijzen pakte met Feyenoord, hoopt De Kuip met zilverwerk te kunnen verlaten. De KNVB-beker is opnieuw het doel van de Rotterdammers. Ze bereikten afgelopen week met winst op Fortuna Sittard (4-1) de halve finales, waarin ze bij de loting werden gekoppeld aan Ajax. Op woensdag 27 februari komt de Amsterdamse ploeg van trainer Erik ten Hag weer naar De Kuip, dan met als inzet een plek in de bekerfinale.

Vorig seizoen wonnen de Amsterdammers met 4-1 in Rotterdam. De laatste competitiezege van Feyenoord op Ajax dateert van 29 januari 2012 (4-2).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.