Feyenoord onderuit tegen Dortmund, PSV verliest van Eupen

11 jan 2020, 15:20

Feyenoord en PSV hebben hun trainingskampen in respectievelijk Marbella en Qatar afgesloten met een oefennederlaag: Borussia Dortmund was met 4-2 te sterk voor Feyenoord, terwijl PSV met 2-1 verloor van KAS Eupen.

Feyenoord Tegen de nummer 4 van de Bundesliga keek Feyenoord al na 45 seconden tegen een achterstand aan. Rechtsback Geertruida verkeek zich op een diepe bal, waarna Guerreiro doelman Vermeer kon passeren. Feyenoord kwam halverwege de eerste helft op gelijke hoogte via Jørgensen. De Deen kon de bal in het doel tikken nadat keeper Roman Bürki een voorzet van Sinisterra door zijn handen had laten glippen.

Kort voor rust schoot Reyna de Duitsers opnieuw op voorsprong. Na rust liep Dortmund via goals van opnieuw Guerreiro en Fürich weg bij Feyenoord, dat in de laatste seconden van de blessuretijd nog iets terug deed via invaller Luciano Narsingh.

PSV Beide doelpunten van KAS Eupen kwamen voort uit balverlies van PSV op eigen helft. In de 24e minuut verspeelde Rosario de bal vlak voor zijn eigen strafschopgebied, waarna Milicevic de score opende. Het schot van de Bosniër werd onderweg nog van richting veranderd door Timo Baumgartl, waardoor keeper Robbin Ruiter kansloos was. Eigenlijk zou Jeroen Zoet keepen, maar hij bleef vanwege een lichte enkelblessure aan de kant.

In de 34e minuut kwam PSV op gelijke hoogte via Bruma, die bij de tweede paal een voorzet van linksback Olivier Boscagli vrij kon inschieten. Na bijna een uur spelen leidde balverlies van Jordan Teze tot de 2-1 van de Belgen. Milicevic gaf de bal voor op Flavio Ciampichetti, die Ruiter met een kopbal passeerde. Eerder deze week was ook Club Brugge al met 2-1 te sterk voor PSV.

Johan ziet de centrale duo's van Feyenoord en PSV spelen: 'Gehandicaptenvoetbal'