Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord niet akkoord met straf om vuurwerk

Feyenoord niet akkoord met straf om vuurwerk

6 feb 2019, 16:15

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord is niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal naar aanleiding van het afsteken van vuurwerk voorafgaand aan de wedstrijd tegen PSV. De KNVB deed een vooronderzoek na het afsteken van vuurwerk op de tribunes, dat niet is toegestaan. De aanklager wil dat Vak S van De Kuip één wedstrijd leeg wordt gehouden en dat de Rotterdamse club een boete betaald van 15.000 euro.

Feyenoord versloeg in eigen huis de huidige koploper PSV met 2-1.

De strafmaat is gebaseerd op eerdere vuurwerkincidenten in De Kuip. Bij Feyenoord-Ajax (22 oktober 2017), Feyenoord-Willem II (28 februari 2018) en Feyenoord-PSV (31 januari 2018) werd ook vuurwerk afgestoken.

Tuchtcommissie

Doordat Feyenoord niet akkoord is gegaan met het voorstel wordt de zaak nu voorgelegd aan de tuchtcommissie.

Bij de met 6-2 gewonnen wedstrijd tegen Ajax op 27 januari was ook vuurwerk te zien. De openbaar aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek gestart.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.