Feyenoord naar laatste vier in beker

23 jan 2019, 23:41

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft zich geplaatst voor de halve finales van het toernooi om de KNVB-beker. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst versloeg Fortuna Sittard in De Kuip met 4-1. Robin van Persie was met twee doelpunten de uitblinker.

De 35-jarige aanvoerder opende in de 34e minuut de score in de Kuip, waar opvallend veel lege stoeltjes waren. Andrija Novakovich trok de stand in de 54e minuut gelijk namens Fortuna Sittard, dat vorige maand voor de competitie nog met 2-0 had gewonnen in hetzelfde stadion.

Van Persie zette Feyenoord in de 68e minuut opnieuw op voorsprong uit een strafschop, toegekend door scheidsrechter Serdar Gözübüyük na hands van de Limburgse verdediger Kai Heerings. Dankzij doelpunten van Sven van Beek en Steven Berghuis (strafschop) liep de thuisclub in de slotfase verder weg.