Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord mist vier spelers tegen Fortuna vanwege coronabesmetting in selectie

Feyenoord mist vier spelers tegen Fortuna vanwege coronabesmetting in selectie

2 apr 2021, 15:12

Een speler van Feyenoord heeft deze week positief getest op het coronavirus. Hij vertoonde symptomen van Covid-19 en werd daarom tussentijds getest, wat een positieve uitslag opleverde. Drie andere spelers zijn preventief in quarantaine gegaan, omdat zij langer dan een kwartier nauw in contact zijn geweest met de betreffende speler.

De vier spelers ontbreken zondag in de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen Fortuna Sittard (aftrap 12.15 uur). Zoals gebruikelijk in de aanloop naar een wedstrijd zijn alle spelers en stafleden vrijdag getest op het coronavirus. De testuitslagen komen uiterlijk zaterdag binnen.

Het is volgens Feyenoord de eerste keer sinds begin oktober dat een speler van de Rotterdamse club positief test op corona. De ploeg van trainer Dick Advocaat staat op de vijfde plaats in de Eredivisie en dreigt na dit seizoen nog te moeten deelnemen aan de play-offs om Europees voetbal te halen.

Zeven spelers keerden deze week terug in Rotterdam na interlandverplichtingen met hun land: Steven Berghuis (Nederlands elftal), Justin Bijlow, Tyrell Malacia, Lutsharel Geertruida (EK met Jong Oranje), Orkun Kökcü (Turkije), Uros Spajic (Servië) en Robert Bozenik (Slowakije). De Zuid-Amerikaanse internationals Marcos Senesi (Argentinië) en Luis Sinisterra (Colombia) bleven in Rotterdam, omdat de WK-kwalificatiewedstrijden in Zuid-Amerika vanwege alle reisrestricties als gevolg van het coronavirus werden afgelast.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.