Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord met Berghuis, zonder Jørgensen tegen Heerenveen

Feyenoord met Berghuis, zonder Jørgensen tegen Heerenveen

23 dec 2020, 21:17

Steven Berghuis keert terug in de basis bij Feyenoord. De aanvoerder bleef zondag in de verloren uitwedstrijd tegen Vitesse (1-0) aan de kant vanwege fysieke problemen, maar hij staat om 21.00 uur in De Kuip weer aan de aftrap tegen sc Heerenveen. De Deense spits Nicolai Jørgensen en de Colombiaanse aanvaller Luis Sinisterra, die de afgelopen weken na lange afwezigheid weer een paar keer inviel, ontbreken in de selectie van trainer Dick Advocaat.

De Hagenaar grijpt voor de laatste wedstrijd van het kalenderjaar terug op het vertrouwde 4-3-3-systeem, nadat hij zijn ploeg in Arnhem had aangepast aan Vitesse. Berghuis vormt de voorhoede met Bryan Linssen en Luciano Narsingh. Lutsharel Geertruida krijgt als rechtsback de voorkeur boven Bart Nieuwkoop, die weer naar de bank is verwezen door Advocaat. Marcos Senesi vormt het centrale duo met Eric Botteghin. Uros Spajic zit op de bank.

Sven van Beek behoort voor het eerst dit seizoen tot de selectie. De verdediger liep in de voorbereiding een voetblessure op en moest weer maandenlang revalideren.

Bij Heerenveen ontbreekt behalve de geschorste verdediger Pawel Bochniewicz ook aanvaller Mitchell van Bergen, die zondag geblesseerd uitviel in de verloren thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (1-2). Van Bergen wordt vervangen door Oliver Batista Meier, die met Henk Veerman en Benjamin Nygren de Friese voorhoede vormt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.