Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord maakt werk van komst investeerder

Feyenoord maakt werk van komst investeerder

13 nov 2020, 13:16

Feyenoord maakt werk van het binnenhalen van een investeerder. De Rotterdamse voetbalclub wil een deel van de aandelen verkopen om daarmee financieel slagvaardiger te worden. Feyenoord heeft de internationale investeringsbank Lazard ingeschakeld om dat proces voor te bereiden en te begeleiden.

De Rotterdammers hebben het in financieel opzicht lastig en worden al geruime tijd in verband gebracht met investeerders, ook vanuit het buitenland. Vooral vanuit de Verenigde Staten is interesse in Feyenoord, dat in financieel opzicht aanzienlijk minder slagkracht heeft dan Ajax en PSV.

"Feyenoord heeft de ambitie om structureel mee te doen om de prijzen en de club naar een hoger sportief niveau te brengen, zowel nationaal als internationaal", staat in een verklaring. "Het externe kapitaal is nodig om deze ambitie te realiseren en zal aangewend worden om verder te investeren in de selectie, het scoutingsapparaat en de jeugdopleiding."

De directie en raad van commissarissen van Feyenoord hebben in overleg met de huidige aandeelhouders, de Stichting Continuïteit Feyenoord en de Vrienden van Feyenoord, besloten om de volgende stap te zetten in het proces. Het financieel adviesbureau Lazard gaat de club daarbij helpen. De beoogde kapitaalinjectie staat volgens Feyenoord "in principe" los van de gesprekken die al jarenlang aan de gang zijn over de komst van een nieuw stadion. Indien gewenst kunnen potentiële investeerders echter ook investeren in het stadion.

Feyenoord benadrukt dat het proces gaande is. "Er is op dit moment geen garantie dat er een transactie plaats zal vinden. Wat vaststaat, is dat de onafhankelijkheid en het unieke karakter van Feyenoord behouden zullen blijven. Verdere mededelingen zullen worden gedaan als daar aanleiding toe is."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.