Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord licht koopoptie van Cyriel Dessers niet

Feyenoord licht koopoptie van Cyriel Dessers niet

1 juni 2022, 16:34

Cyriel Dessers vertrekt bij Feyenoord. De Rotterdamse club maakt geen gebruik van de koopoptie in het huurcontract met Racing Genk, de werkgever van de Belgische spits. Feyenoord had Dessers voor 4 miljoen kunnen overnemen, maar had daarna ook nog met Dessers zelf een akkoord moeten bereiken over persoonlijke financiële voorwaarden.

Dessers begon bij Feyenoord als wisselspeler, maar groeide daarna uit tot belangrijke waarde. De aanvaller kwam tot 41 wedstrijden. Daarin scoorde hij twintig keer en gaf hij vier assists. Dessers was met tien doelpunten topscorer in de Conference League, waarin Feyenoord de finale met 1-0 verloor van AS Roma.

In de zomer van 2020 maakte de nu 27-jarige Dessers de overstap van Heracles Almelo naar Racing Genk, waar hij een contract voor vier seizoenen tekende maar de verwachtingen niet waar wist te maken. Feyenoord nam hem een jaar later op huurbasis over. Dessers staat nu in de belangstelling van meerdere clubs.

"Ik heb een fantastische tijd bij Feyenoord gehad", zegt Dessers, die een Belgische vader en Nigeriaanse moeder heeft en zondag zijn eerste interlanddoelpunt maakte voor het Nigeriaanse elftal. "Vorig jaar heb ik vlak voor het sluiten van de markt voor deze club gekozen en die beslissing is een van de beste uit mijn carrière geweest. Het hele seizoen was één groot avontuur, waarbij het succes in Europa en de prachtige interactie met het publiek er fier bovenuit steken. Ik koester rugnummer 33 en Feyenoord voor de rest van mijn leven."

Technisch directeur Frank Arnesen van Feyenoord kijkt eveneens terug op een fijne samenwerking met de aanvaller. "Een memorabel jaar, om vele redenen", aldus de Deen. "Cyriel heeft precies gedaan waarvoor we hem gehaald hebben: goals maken en het verschil maken. Hij heeft een grote bijdrage geleverd aan het Europees succes dat de club dit jaar geboekt heeft. En ook niet onbelangrijk: hij heeft de harten van het publiek in De Kuip gestolen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.