Feyenoord legt druk bij concurrenten na doelpuntrijk duel in Sittard

26 feb 2023, 14:05

Feyenoord heeft de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard met 4-2 gewonnen. De Rotterdammers beslisten het duel in Limburg in de eerste helft, want halverwege stond het al 0-3.

Feyenoord kwam op voorsprong door een eigen doelpunt van Ximo Navarro, die de bal in zijn eigen doel kopte. Dat gebeurde na een corner van Oussama Idrissi, die was doorgekopt door David Hancko. Niet veel later maakte Mats Wieffer er met een schot van afstand 0-2 van. Het was pas zijn eerste doelpunt in de Eredivisie.

Kort voor rust maakte Santiago Giménez er op aangeven van Alireza Jahanbakhsh 0-3 van. Aan het doelpunt ging een defensieve fout van Arianit Ferati vooraf.

Fortuna verkleinde in de 47e minuut de achterstand tot twee via een schot van Deroy Duarte, maar niet veel later maakte Igor Paixão er 1-4 van. In de slotfase kopte de Griekse verdediger Dimitris Siovas nog raak uit een corner, maar spannend werd het niet meer.

Feyenoord vergrootte de voorsprong op Ajax tot 6 punten. Ajax speelt om 14.30 uur uit tegen Vitesse.