Feyenoord laat ook in Groningen punten liggen

24 feb 2021, 21:38

In de strijd om Europees voetbal heeft Feyenoord opnieuw punten verspeeld. De ploeg van coach Dick Advocaat kwam bij subtopper FC Groningen niet verder dan 0-0. Daarmee deden de Rotterdammers zichzelf tekort. Met name in de tweede helft kreeg Feyenoord de beste kansen, maar in de afronding ontbrak het aan scherpte en een beetje geluk.

Afgelopen zondag moest Feyenoord bij FC Twente genoegen nemen met 2-2. Op de ranglijst staat de Rotterdamse ploeg vierde, met 3 punten minder dan nummer drie AZ. Komende zondag treffen beide clubs elkaar in Alkmaar. FC Groningen bleef zesde, met 4 punten minder dan Feyenoord.

Gezien het spelbeeld was de doelpuntloze eindstand verrassend. Beide ploegen kregen in de open wedstrijd voldoende kansen, maar wisten niet tot scoren te komen. Bij Feyenoord was keeper Nick Marsman voor de rust de beste man. Hij hield achtereenvolgens Tomas Suslov, Gabriel Gudmundsson en Jørgen Strand Larsen met fraaie reddingen van een doelpunt af. Marsman was opnieuw de vervanger Justin Bijlow, die in Groningen nog niet klaar bleek te zijn voor een rentree.

Het bij vlagen vlot combinerende Feyenoord was in de attractieve eerste helft eveneens kansrijk. Steven Berghuis, Leroy Fer, terug in het basisteam, en Orkun Kökcü waren dicht bij een doelpunt. Een schot van Luis Sinisterra eindigde op de paal. Opvallend was dat Advocaat zijn centrumspitsen Nicolai Jørgensen, Robert Bozenik en Lucas Pratto opnieuw op de bank liet beginnen. Dat was afgelopen zondag bij FC Twente ook al het geval.

Na de pauze bleven beide clubs jagen op de winst. De beste kansen waren voor Feyenoord, dat in een hoog tempo speelde en veel variatie toonde in de aanvalsopbouw. Alessio Da Cruz haalde een kopbal van Sinisterra van de doellijn, een boogbal van Bryan Linssen eindigde op de lat en een vrije schietkans van Kökcü kon de Groningse afweer nog net blokkeren.

Een kwartier voor tijd speelde Sinisterra zich opnieuw knap vrij. Zijn schot belandde dit keer op de binnenkant van de paal. Ook Bozenik kon Feyenoord daarna als invaller niet aan de zege helpen.