Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord laat kans liggen om uit te lopen

Feyenoord laat kans liggen om uit te lopen

10 mrt 2019, 17:47

ARNHEM (ANP) - Feyenoord heeft nagelaten de strijd om de derde plaats in de eredivisie van de nodige spanning te ontdoen. De Rotterdammers kwamen bij Vitesse niet verder dan 1-1 en profiteerden zo niet van het puntenverlies van AZ, dat eerder op zondag gelijkspeelde tegen PEC Zwolle (0-0). Feyenoord heeft na 25 speelronden 47 punten, AZ 44 en Vitesse 40. Aan het einde van het seizoen krijgt de club die als derde eindigt een ticket voor de voorrondes van de Europa League, de nummers vier tot en met zeven gaan in de play-offs strijden om één Europees startbewijs.

Bij Vitesse leek Feyenoord voor het eerst sinds drie maanden een competitiewedstrijd buiten De Kuip te winnen. Het team van trainer Giovanni van Bronckhorst had in Arnhem de overhand en kreeg ook de meeste kansen. Robin van Persie, die voorin de voorkeur kreeg boven Nicolai Jørgensen, zorgde voor veel gevaar. De oud-international stond in de blessuretijd van de eerste helft ook aan de basis van het openingsdoelpunt. Van Persie legde de bal, met zijn rug naar het doel, met één voetbeweging klaar voor Orkun Kökcü. De middenvelder passeerde doelman Eduardo met een geplaatst schot.

Kökcü deed mee bij Feyenoord als vervanger van de geblesseerde Tonny Vilhena. Eerder scoorde Kökcü, die in de competitie voor de tweede keer een basisplaats had, in december in de uitwedstrijd tegen Emmen (1-4). Dat was de laatste zege in een uitduel voor Feyenoord.

Ontbrekende spelers

Naast Vilhena ontbrak ook doelman Kenneth Vermeer bij Feyenoord. De doelman leek snel te herstellen van de liesblessure die hij vorige week opliep, maar hij was toch niet fit genoeg. Zijn vervanger Joris Delle werd tegen Vitesse kort na rust gepasseerd. De Fransman kon aan die treffer weinig doen. Cuco Martina schoot de bal na een voorzet van rechts knullig tegen Mohammed Dauda aan.

Beide ploegen speelden daarna vol voor de winst. Feyenoord kreeg in de slotfase de grootste kansen. Van Persie kopte de bal voorlangs en in blessuretijd stond de doelpaal succes van Jan-Arie van der Heijden in de weg.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.