Feyenoord knokt zich terug van achterstand en verslaat FC Utrecht

31 mrt 2024, 16:33

Feyenoord heeft de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht in de Eredivisie moeizaam gewonnen. De Rotterdammers kwamen in De Kuip op een achterstand van twee doelpunten, maar wonnen alsnog: 4-2.

Feyenoord verkleinde daarmee de achterstand op koploper PSV, dat zaterdag bij NEC de eerste nederlaag van dit seizoen leed, tot 7 punten.

FC Utrecht opende al in de tweede minuut de score. Othmane Boussaid schoot van afstand raak, nadat de bal na een hoekschop voor zijn voeten kwam. Sam Lammers verdubbelde na een half uur spelen de voorsprong door een penalty te benutten.

Igor Paixão bracht Feyenoord met een fraai afstandsschot in de 36e minuut terug in de wedstrijd. Bart Nieuwkoop kopte in de 65e minuut, via Oscar Fraulo de 2-2 binnen. Verdediger Dávid Hancko zette Feyenoord in de 71e minuut, met een schot in de rechterbovenhoek, op voorsprong. Uit een counter zorgde Leo Sauer voor de 4-2.

Jan Boskamp wond zich onlangs in Veronica Offside op over het steen-papier-schaar-moment bij Feyenoord tijdens het duel met Heracles. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.