Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord knokt zich langs hekkensluiter PEC Zwolle

Feyenoord knokt zich langs hekkensluiter PEC Zwolle

13 mrt 2022, 19:20

Met een uiterste krachtsinspanning heeft Feyenoord zich naar een uitzege op PEC Zwolle geknokt (1-2). De nummer 3 van de Eredivisie vocht zich na rust terug van een achterstand. De winnende treffer van Cyriel Dessers viel vlak nadat het duel weer was hervat, na een oponthoud nadat vuurwerk op het veld was gegooid.

Zo makkelijk als donderdag tijdens het gewonnen uitduel met Partizan Belgrado (2-5) ging het niet voor Feyenoord, Maar de club maakte wel een einde aan een serie van twee competitieduels zonder een zege, na een nederlaag tegen AZ (2-1) en gelijkspel tegen FC Groningen (1-1). PEC Zwolle blijft door de nederlaag de hekkensluiter van de Eredivisie.

Feyenoord-trainer Arne Slot hield in Zwolle voor een groot deel vast aan de formatie die donderdag de basis legde voor een ruime uitzege op Partizan Belgrado in de Conference League. Cyriel Dessers en Reiss Nelson kregen voorin weer de voorkeur boven Bryan Linssen en Alireza Jahanbakhsh. Wel moest Jens Toornstra plaatsmaken voor Guus Til, die geschorst was voor het duel in de hoofdstad van Servië. Justin Bijlow was normaal gesproken ook aan de aftrap verschenen, maar de doelman was niet voldoende fit om te kunnen starten. Hij werd vervangen door Ofir Marciano.

De tweede keeper van Feyenoord uit Israël reageerde attent toen Oussama Darfalou in de openingsfase van de wedstrijd plotseling vlak voor hem stond. Na de redding van Marciano nam Feyenoord de regie van het duel in handen. PEC Zwolle kwam niet veel verder dan verdedigen en deed dat nog slordig ook. Zo had Dessers moeten profiteren van een fout van Maikel van der Werff en was het schot van Nelson te slap om doelman Kostas Lamprou van PEC te verrassen.

Beide ploegen leken zonder een doelpunt te gaan rusten, totdat Bram van Polen de bal in blessuretijd van de eerste helft voor zijn voeten kreeg en via de onderkant van de lat scoorde (1-0). Eenmaal op achterstand oogde Feyenoord aangeslagen. Orkun Kökçü kreeg een een gele kaart, waardoor hij geschorst is voor het uitduel van zondag met Ajax.

Verdediger Van der Werff ontsnapte toen hij slechts een gele kaart kreeg voor een handsbal die invaller Linssen belemmerde om te scoren. Uiteindelijk troffen Sinisterra en Dessers wel doel, waardoor de spelers en fans van Feyenoord toch nog opgelucht adem konden halen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.