Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord verslaat VVV na drie doelpunten in 9 minuten tijd

Feyenoord verslaat VVV na drie doelpunten in 9 minuten tijd

13 dec 2020, 17:22

Feyenoord heeft met drie goals binnen 9 minuten afgerekend met VVV-Venlo. Jens Toornstra (2) en Steven Berghuis scoorden in De Koel: 0-3.

Zo blijft het bekritiseerde Feyenoord redelijk in het spoor van koploper Ajax. Het verschil met de lijstaanvoerder bedraagt weer 4 punten."

Dick Advocaat keerde zondag terug op de plaats waar hij zijn periode als hoofdtrainer van Feyenoord vorig jaar op 3 november begon. Hij debuteerde in Venlo met een zege van 3-0 en heeft 406 dagen en 26 competitiewedstrijden later nog steeds niet verloren in de Eredivisie.

Die mooie serie verloor de laatste weken aan glans door een reeks slechte wedstrijden van Feyenoord. Mede door een waslijst aan blessures haalt de club uit Rotterdam nog niet het niveau dat het voor ogen heeft. De vorige competitiezege dateerde alweer van 22 november, ook in Limburg tegen Fortuna Sittard (1-3). Feyenoord speelde daarna in de competitie gelijk tegen FC Utrecht (1-1) en Heracles Almelo (0-0).

João Teixeira had een basisplaats bij Feyenoord. De Portugees kreeg de voorkeur boven Mark Diemers, die nog onvoldoende heeft kunnen waarmaken waarom hij van Fortuna Sittard is overgenomen. Die keuze pakte goed uit. Want Teixeira stond aan de basis van twee van de drie treffers. Feyenoord opende sterk, drie dagen na de pijnlijke nederlaag tegen Wolfsberger in de Europa League.

Steven Berghuis schoot rakelings naast en Orkun Kökcü knalde hard op de lat. VVV-Venlo had voor het duel mooie plannen. Trainer Hans de Koning dacht dat zijn ploeg misschien wel kon profiteren van de verloren slijtageslag van Feyenoord op het slechte veld in Oostenrijk. Maar VVV wist clubtopscorer Georgios Giakoumakis geen enkele keer in stelling te brengen.

VVV kwam niet veel verder dan verdedigen en deed dat nog matig ook. Feyenoord kon het energieke spel van de openingsfase niet lang volhouden. Een opleving van 9 minuten volstond toch voor een ruime zege. Toornstra (69e minuut), Berghuis (73e minuut) en opnieuw Toornstra (77e minuut) maakten de doelpunten in Venlo. Smetje op de zege was mogelijk het uitvallen van Berghuis, die zich in de slotfase geblesseerd liet vervangen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.