Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord in eigen huis niet langs Sparta

Feyenoord in eigen huis niet langs Sparta

18 okt 2020, 16:09

Feyenoord heeft de stadsderby met Sparta Rotterdam niet kunnen winnen. In De Kuip eindigde het tegenvallende duel net als vorig seizoen in een gelijkspel: 1-1. Feyenoord gaat met het punt wel aan de leiding in de eredivisie. De Rotterdammers hebben net als FC Twente elf punten.

Ridgeciano Haps bracht Feyenoord vlak voor rust op voorsprong. De gelijkmaker viel vroeg in de tweede helft uit een strafschop. Lennart Thy schoot die binnen na een overtreding van Uros Spajic.

Feyenoord speelde vorig jaar in het begin van het seizoen ternauwernood gelijk tegen Sparta (2-2). Advocaat begon nu in dezelfde opstelling als bij de 4-1-zege op Willem II. Bryan Linssen vormde het aanvalstrio met Mark Diemers en Steven Berghuis.

Veel kansen creëerde de thuisploeg niet in de eerste helft. Schoten van Berghuis gingen over, net als bij een vrije trap. Vlak voor rust kwam Feyenoord toch op voorsprong. Berghuis legde af op Haps die vanaf links met een laag schot doelman Benjamin van Leer verraste.

Aan het begin van de tweede helft kwam Sparta op gelijke hoogte uit een strafschop. De overtreding van verdediger Spajic op Abdou Harroui was volgens de VAR op de lijn en dus reden voor een strafschop. Die werd door Thy overtuigend ingeschoten.

Sparta leek er steeds meer in te geloven dat er meer te halen viel in de lege Kuip. Grote kansen leverde het nog niet op. Advocaat greep in door Nicolai Jørgensen en Orkun Kökcü te brengen voor Linssen en Diemers. Leroy Fer was kort daarvoor van het veld gegaan met een pijnlijke hamstring. Pas in de slotfase kwam er weer druk van de thuisploeg. Een kopbal van Spajic uit een corner ging naast, maar echt gevaarlijk werd Feyenoord niet meer.

Deroy Duarte kreeg in blessuretijd een grote kans om Sparta alsnog de zege te bezorgen. Hij liep goed door op een steekpass van Emanuel Emegha, maar doelman Justin Bijlow bracht redding.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.