Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord in de clinch met KNVB over uitstellen wedstrijd

Feyenoord in de clinch met KNVB over uitstellen wedstrijd

1 sep 2021, 17:24

Feyenoord heeft de KNVB laten weten dat zij, vanwege vervroegde Europese verplichtingen, de thuiswedstrijd tegen Heracles willen verplaatsen naar een midweekse dag in december. De KNVB wil Feyenoord tegemoet komen, maar is niet van plan om deze wens in vervulling te laten gaan.

De Eredivisiewedstrijd tussen Feyenoord - Heracles staat momenteel nog gepland op zondag 12 september. De Rotterdammers worden vervolgens op dinsdag 14 september alweer verwacht in Israel, voor de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Conference League tegen Maccabi Haifa. Deze is vanwege een internationale feestdag in Israel eerder al naar voren gehaald.

Hierom heeft Feyenoord een verzoek ingediend om de Eredivisiewedstrijd tegen Heracles te verzetten, maar stuit vooralsnog op de KNVB. De bond geeft aan het duel wel een dag te willen vervroegen, maar dus niet naar een midweekse speeldag in december.

'Verplaatsing lijkt ons juist wegens de afgesproken bescherming van Europese clubs, waar vorige week helaas ook al geen uitvoering kon worden gegeven', verwijst een woordvoerder van Feyenoord naar eerder afgesproken regels van tussen de KNVB en de Eredivisieclubs. Hierin is afgesproken dat de KNVB meedenkt met het programma van Europees-spelende clubs en dat deze zo nodig de ruimte krijgen van de bond.

Komende week wordt een reactie van de KNVB verwacht.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.