Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord-historie belooft weinig goeds voor de play-offs om Europees voetbal

Feyenoord-historie belooft weinig goeds voor de play-offs om Europees voetbal

15 mei 2021, 10:34

Zondag om 14:30 speelt Feyenoord in eigen huis tegen RKC Waalwijk. De Rotterdammers spelen alleen nergens meer voor, want de ploeg van trainer Dick Advocaat moet zich gaan opmaken voor de play-offs om Europees voetbal. De club uit Rotterdam-Zuid heeft een slechte historie als het gaat om deze nacompetitie.

Het AD schrijft zaterdagochtend dat het nog nooit is goed gegaan voor Feyenoord. De laatste keer dat de Rotterdammers uitkwamen in de play-offs om Europees voetbal was in 2015. Fred Rutten was toen net ontslagen en assistent Giovanni van Bronckhorst nam de taken over. Sc Heerenveen was over twee wedstrijden te sterk voor Feyenoord.

In 2006 werd de play-offs ingevoerd in het Nederlandse voetbal. Feyenoord deed vier keer mee en dat liep nooit goed af. Sc Heerenveen, FC Groningen, NAC en Ajax waren die jaren te sterk voor de Rotterdammers. Morgen weet Feyenoord of het aankomende woensdag tegen Heracles Almelo of Sparta Rotterdam moet gaan spelen.

Feyenoord speelt in ieder geval thuis en de finale wordt ook gespeeld in De Kuip.

 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.