Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord 'heroverweegt' nieuw stadion, project ligt voorlopig stil

Feyenoord 'heroverweegt' nieuw stadion, project ligt voorlopig stil

10 nov 2021, 16:34

Feyenoord stelt het besluit over het nieuw te bouwen voetbalstadion van de Rotterdamse club uit tot minimaal de zomer van volgend jaar, zo meldt de club woensdag. De club houdt alle opties open, maar het lopende stadionproject met de beoogde bouwcombinatie valt stil, zegt de club.

'Ontwikkelingen in de bouwsector zijn desastreus voor het nieuwe stadion', schrijft de club. Daarmee doelt Feyenoord op de sterk gestegen bouwkosten die het niet mogelijk maken om binnen het gestelde budget van 444 miljoen euro het nieuwe onderkomen aan de oever van de Nieuwe Maas te bouwen.

'Feyenoord zal de nu ontstane situatie gebruiken om alle aspecten van het stadionproject aan een grondige analyse te onderwerpen. Daarbij zullen naast de ontwikkelingen op de bouw- en grondstoffenmarkten ook de juridische structuur en financieringsopzet, ontwerp, alsmede mogelijke alternatieven voor het nieuwe stadion mede (her)onderzocht worden', schrijft de club in een toelichting.

Het nieuwe onderkomen moet onderdeel worden van Feyenoord City, het omvangrijke bouwproject in Rotterdam-Zuid, waarin naast een stadion ook honderden woningen gebouwd moeten worden.

Voor de nieuwbouw van het stadion gingen alle partijen uit van een bedrag van maximaal 444 miljoen euro. Feyenoord heeft als voorwaarde om mee te doen aan het project altijd benadrukt dat de kosten niet hoger mogen worden. Afgelopen tijd bleek al dat voor dat bedrag het stadion niet gebouwd kan worden, vanwege de opgelopen bouwkosten.

Donderdag geeft de club tijdens een persconferentie nadere uitleg en is er in de Rotterdamse gemeenteraad een debat over de ontstane situatie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.