Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord heeft al ruim 25 relschoppers geïdentificeerd na ongeregeldheden tijdens Klassieker

Feyenoord heeft al ruim 25 relschoppers geïdentificeerd na ongeregeldheden tijdens Klassieker

6 apr 2023, 00:00

Feyenoord heeft een dag na de door supportersperikelen overschaduwde bekerwedstrijd tegen Ajax ruim 25 toeschouwers geïdentificeerd die zich hebben misdragen. Een deel daarvan is al aangehouden, onder wie de persoon die vermoedelijk het voorwerp gooide dat op het achterhoofd van Davy Klaassen belandde. Diegene werd vrijwel direct daarna door de politie opgepakt in De Kuip.

Volgens Feyenoord krijgt iedereen die de regels heeft overtreden en geïdentificeerd wordt een "langdurig" stadionverbod. "De verwachting is dat de komende tijd, door bestudering van camerabeelden en met de hulp van de hierin gespecialiseerde KNVB-taskforce, nog meer mensen kunnen worden geïdentificeerd die zich rond de wedstrijd hebben misdragen", aldus de Rotterdamse club.

Vrijwel direct na de aftrap moest het duel in de halve finales van het bekertoernooi al worden stilgelegd omdat achter een van de doelen vuurwerk en rookbommen werden afgestoken. Het leidde tot enorme rookontwikkeling in het stadion. Na ruim een uur spelen gooiden toeschouwers bekers bier en aanstekers op het veld tijdens een opstootje tussen spelers van beide clubs aan de zijlijn. Eén voorwerp, vermoedelijk een aansteker, belandde op het hoofd van Ajax-middenvelder Klaassen. Hij liep een wond op. De wedstrijd lag daarna bijna een half uur stil.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.