Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord haalt voormalig toptalent Teixeira

Feyenoord haalt voormalig toptalent Teixeira

4 sep 2020, 12:56

Feyenoord heeft zich versterkt met de Portugese middenvelder João Carlos Teixeira. De 27-jarige Teixeira komt over van Vitória Guimarães. Hij ondertekende in De Kuip een contract voor twee jaar, met een optie op nog een seizoen. Teixeira gaat met het rugnummer 20 spelen.

Met de Portugees krijgt trainer Dick Advocaat de door hem zo gewenste extra middenvelder. Teixeira maakte afgelopen seizoen acht doelpunten in de Portugese competitie voor Vitória Guimarães, dat als zevende eindigde. De schaduwspits speelde in de jeugd voor onder meer Sporting Portugal en ging als tiener naar Liverpool.

Teixeira kon bij de Engelse topclub zijn reputatie als 'de nieuwe Deco' niet waarmaken, al speelde hij wel twee wedstrijden in de Premier League. In 2016 stapte de jeugdinternational over naar FC Porto, maar ook daar wist hij geen vaste waarde te worden. Na een jaar op huurbasis bij zijn oude club Sporting Braga ging Teixeira in 2018 naar Vitória Guimarães.

Veelzijdige middenvelder

'Met João Teixeira voegen we een veelzijdige middenvelder toe aan de selectie', zegt Frank Arnesen, de technisch directeur van Feyenoord. 'Met zijn kwaliteiten, waaronder het scorend vermogen en zijn drive naar voren, geeft hij ons de gewenste extra optie op het middenveld. Bovendien heeft hij bij grote clubs gezeten uit vooraanstaande competities. Ook die ervaring neemt hij mee.'

Feyenoord versterkte zich deze zomer ook al met Bryan Linssen, Mark Diemers en Christian Conteh. De ploeg van Advocaat start de competitie volgende week zaterdag met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.

Hans zag vorige winter Zlatan wel naar Feyenoord gaan. Bekijk het fragment hieronder.

Hans ziet Zlatan wel naar Feyenoord gaan: 'Heb jij gedronken Hans?'
1:30
Hans ziet Zlatan wel naar Feyenoord gaan: 'Heb jij gedronken Hans?'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.