Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord-fans moeten spandoeken verwijderen voor bekerfinale

Feyenoord-fans moeten spandoeken verwijderen voor bekerfinale

23 mrt 2021, 19:28

Supporters van Feyenoord moeten de ruim 5000 spandoeken die de tribunes van De Kuip bedekken volgende maand weer verwijderen. Het stadion van Feyenoord dient 'neutraal' te worden opgeleverd voor de finale van het toernooi om de KNVB-beker, aldus de voetbalbond. Ajax en Vitesse strijden op zondag 18 april in De Kuip om de beker.

De KNVB hoopt nog altijd dat de bekerfinale mét publiek kan worden gespeeld. Op dit moment moeten de stadionpoorten gesloten blijven voor publiek vanwege de coronamaatregelen. Uitwijken naar een ander stadion is voor de KNVB geen optie, ook niet als de bekerfinale zonder fans moet worden gespeeld.

Twee supportersgroepen van Feyenoord startten eind vorig jaar een actie om de lege stoeltjes in De Kuip wat op te fleuren. Ze verkochten spandoeken in allerlei vormen en maten, die over de stoeltjes werden gelegd. Voor ieder stoeltje moest 5 euro worden betaald.

Deze week werden de laatste beschikbare plaatsen verkocht. Dat betekent dat volgende week zondag bij de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen Fortuna Sittard alle 47.212 stoelen in De Kuip zijn bedekt. Daarna moeten alle doeken echter weer worden weggehaald voor de bekerfinale. Feyenoord speelt vervolgens nog drie thuiswedstrijden in de Eredivisie: tegen Vitesse, Ajax en RKC Waalwijk.

Een deel van de opbrengst van de spandoekenactie gaat naar Feyenoord. De supportersgroepen gebruiken de rest van het geld voor de materialen en voor een toekomstige grote sfeeractie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.