Feyenoord en Vitesse naar groepsfase Conference League

26 aug 2021, 20:57

Feyenoord heeft zich ondanks een nederlaag geplaatst voor de groepsfase van de Conference League. Na de fraaie 5-0 zege vorige week in eigen huis tegen het Zweedse IF Elfsborg, gingen de Rotterdammers donderdag in Zweden met 1-3 onderuit.

De thuisploeg kwam in de 42e minuut op voorsprong door een doelpunt van Johan Larsson. De aanvoerder scoorde uit een vrije trap. Vijf minuten na rust was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Alexander Bernhardsson werkte de bal in de verre hoek. Hij profiteerde van een verkeerde ingooi van Marcus Pedersen. In de 59e minuut waren de Zweden opnieuw dicht bij een treffer. Christopher McVey kopte de bal uit een hoekschop in het doel, maar keeper Ofir Marciano redde knap. Een paar minuten later deed Feyenoord iets terug. Guus Til scoorde van dichtbij nadat hij de bal in de voeten had gekregen van Luis Sinisterra. Het was voor Til zijn zesde doelpunt in de Conference League. In de 77e minuut bepaalde Marokhy Ndione de eindstand op 3-1.

Vitesse

Ook Vitesse heeft het Europese avontuur van dit seizoen tot de winterstop verlengd. De club uit Arnhem rekende voor eigen publiek af met Anderlecht (2-1). Maximilian Wittek was de gevierde man op de 53e verjaardag van zijn trainer Thomas Letsch. De linksback maakte beide doelpunten van de thuisploeg.

De 26-jarige Duitser schoot zijn ploeg naar de groepsfase van de Conference League. Het eerste duel tussen Vitesse en Anderlecht in de play-offs eindigde vorige week onbeslist in Brussel (3-3).

Wittek opende al in de vierde minuut de score, via het lichaam van de onfortuinlijke Joshua Zirkzee. De spits, gehuurd van Bayern München, was een van de twee Nederlandse basisspelers van Anderlecht. Wesley Hoedt verscheen ook aan de aftrap voor de recordkampioen van België. Wittek trof in de 49e minuut opnieuw doel, na mooi voorbereidend werk van rechtsback Eli Dasa.

Lior Refaelov verkleinde in de 80e minuut de achterstand namens Anderlecht, dat in de slotfase uitschakeling niet meer wist te voorkomen.