Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord en Frank Arnesen per direct uit elkaar

Feyenoord en Frank Arnesen per direct uit elkaar

5 sep 2022, 11:43

Frank Arnesen is niet langer de technisch directeur van Feyenoord. De Deense oud-voetballer legde eind juni vanwege gezondheidsredenen zijn functie al tijdelijk neer. De Rotterdamse club meldt maandag dat Arnesen niet meer terugkeert.

"Clubleiding en de technisch directeur hebben in goed overleg besloten zijn aflopende contract per direct te beëindigen", meldt Feyenoord op de website. De 65-jarige Arnesen was sinds januari 2020 in dienst van de club.

"Ik ben trots op wat we de afgelopen 2,5 jaar met elkaar hebben bereikt en we gaan dan ook op een positieve manier uit elkaar", laat Arnesen via Feyenoord weten. Het liefst had hij zijn aflopende contract de komende maanden nog uitgediend. "Maar ik snap heel goed dat ze bij Feyenoord aan de verdere toekomst moeten denken."

Arnesen nam destijds de functie over van Sjaak Troost, die na het vertrek van Martin van Geel in mei 2019 tijdelijk werd aangesteld als technisch directeur. Kort voor zijn nieuwe baan was hij als technisch directeur ontslagen bij Anderlecht. Bij Feyenoord werd Arnesen herenigd met trainer Dick Advocaat, met wie hij in de jaren 90 bij PSV al nauw samenwerkte in een soortgelijke rolverdeling.

Arnesen speelde als aanvallende middenvelder in Nederland voor Ajax (1975-1981) en PSV (1985-1988). Als technisch manager was hij na zijn actieve loopbaan, naast PSV, ook werkzaam bij onder meer Chelsea en Hamburger SV.

"Ik ben Feyenoord zeer dankbaar", zegt Arnesen. "De afgelopen maanden, tijdens mijn ziekte, heb ik vanuit de club ontzettend veel steun ervaren. Eigenlijk ben ik iedereen bij en rond Feyenoord dankbaar. Het was fantastisch om van zo dichtbij te mogen meemaken hoe iedereen en alles binnen de club dagelijks alles doet om Feyenoord nog beter te maken."

Feyenoord zegt geen haast te maken met het zoeken naar een opvolger. "Die noodzaak is er niet", zegt algemeen directeur Dennis te Kloese. "Omdat de transferwindow is afgelopen en we, na het uitvallen van Frank, de afgelopen periode al een werkverdeling hadden opgetuigd die nog wel even kan voortduren. Ik ben ook blij dat we met Frank hebben kunnen afspreken dat we hem in bijzondere gevallen nog kunnen benaderen voor advies of om zijn mening te vragen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.