Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord en FC Utrecht spelen gelijk in De Kuip: 1-1

Feyenoord en FC Utrecht spelen gelijk in De Kuip: 1-1

29 nov 2020, 17:23

Feyenoord is verder achterop geraakt in de Eredivisie. Het door blessures geplaagde elftal van trainer Dick Advocaat kwam in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht niet verder dan een gelijkspel (1-1). Zo groeide de achterstand op koploper Ajax naar 5 punten.

Het puntenverlies van Feyenoord kwam niet helemaal als een verrassing. De club moest de laatste wedstrijden steeds diep gaan voor een goed resultaat. Nooit werd er eens eenvoudig gewonnen. Feyenoord piepte en kraakte, kwam vaak op achterstand en speelde regelmatig met een man minder. Maar steeds knokte de ploeg zich naar een goed resultaat.

Ook zondag was het lijstje met afwezige spelers lang. Advocaat kon al niet beschikken over Justin Bijlow, Sven van Beek, Tyrell Malacia, Ridgeciano Haps, Leroy Fer, Christian Conteh, Róbert Bozenik en Luis Sinisterra. Orkun Kökçü moest een schorsing uitzitten en de zieke Bart Nieuwkoop en geblesseerde Jens Toornstra haakten ook nog eens op het laatste moment af.

Met Jordy Wehrmann en George Johnston als basisspelers kon Feyenoord voor rust nauwelijks partij bieden aan de bezoekers uit de Domstad. Maar FC Utrecht liet onbedoeld zien waarom het matig aan het seizoen is begonnen. De vereniging die zich zo graag wil meten met de traditionele topclubs scoort vooralsnog veel te weinig. De eerste acht competitieduels leverden slechts negen doelpunten op. Steven Berghuis, de topscorer van Feyenoord, tekende in zijn eentje al voor negen competitietreffers.

Mimoun Mahi, Sander van de Streek en Bart Ramselaar mochten zich aanrekenen dat FC Utrecht voor rust niet riant leidde in De Kuip. Feyenoord werd slechts eenmaal gevaarlijk, toen rechtsback Mark van der Maarel zijn doelman Maarten Paes in de problemen bracht.

Van der Maarel hielp FC Utrecht in de 50e minuut aan de verdiende openingstreffer. Hij scoorde in zijn 250e eredivisiewedstrijd. Ramselaar miste even later een grote kans op de 0-2. En zo kon het gebeuren dat Lutsharel Geertruida zijn Feyenoord in de 65e minuut zo maar op gelijke hoogte kon brengen. De verdediger vierde zijn derde competitietreffer in De Kuip. Met dank aan hem is Advocaat na 24 competitiewedstrijden met Feyenoord nog steeds ongeslagen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.