Terug

Volg Vandaag Inside

'Feyenoord en Ajax strijden om ticket voor WK clubteams met startpremie van 50 miljoen'

'Feyenoord en Ajax strijden om ticket voor WK clubteams met startpremie van 50 miljoen'

12 dec 2023, 13:15

Feyenoord en Ajax strijden tegen Celtic en AEK Athene niet alleen om een overwinningspremie en overwintering in Europa, maar ook om een bijna gegarandeerd ticket voor het WK clubteams in 2025 in Amerika met een startpremie van 50 miljoen euro, meldt De Telegraaf. Mochten Feyenoord en Ajax falen, maakt ook PSV nog kans.

Vanaf 2025 gaat de opzet van het WK voor clubteams veranderen. Een keer in de vier jaar organiseert de FIFA dan een club-WK met 32 deelnemers. Europa mag twaalf clubs inschrijven. Alle winnaars van de Champions League tussen 2021 en 2024 zijn rechtstreeks geplaatst, de overige tickets worden vergeven op basis van de coëfficiëntenpunten behaald tussen medio 2020 en medio 2024. Per land mogen er maximaal twee clubs meedoen, tenzij meer clubs uit hetzelfde land tussen 2021 en 2024 de Champions League hebben gewonnen.

Bij opschoning van de huidige Europese clubranglijst stijgt Feyenoord naar de 12e positie, Ajax naar de 13e en PSV naar de 14e. Feyenoord heeft één punt voorsprong op Ajax en zeven op PSV. Op dit moment zou Feyenoord dus mee mogen doen aan het WK voor clubs. De resultaten die Feyenoord, Ajax en PSV tot medio 2024 boeken in Europa tellen echter ook nog mee. Wordt Ajax uitgeschakeld tegen AEK, kan de club deelname aan het WK voor clubs vergeten. PSV zal minimaal de kwartfinale van de Champions League moeten halen om nog kans te maken.

Er is één doemscenario: mocht Arsenal, Manchester United of Newcastle United de Champions League winnen, vervalt de 12e plaats. Die Engelse club mag dan namelijk net als Chelsea (CL-winnaar in 2021) en Manchester City (CL-winnaar in 2023) meedoen aan het WK voor clubs. In dat geval moeten Feyenoord, Ajax en PSV zich richten op Benfica, dat zeven punten voorsprong heeft op Feyenoord.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.