Feyenoord boekt tegen sc Heerenveen derde ruime zege op rij

16 sep 2023, 18:13

Feyenoord heeft in de Eredivisie voor de derde keer op rij een ruime overwinning behaald. De regerend landskampioen was met 6-1 veel te sterk voor sc Heerenveen.

Feyenoord won de vorige twee wedstrijden van Almere City FC (6-1) en FC Utrecht (1-5) en heeft in de eerste vijf competitiewedstrijden al negentien keer gescoord.

Bij rust leidde Feyenoord met 3-1. De Kroaat Luka Ivanusec opende in de 12e minuut de score. Het betekende zijn eerste treffer voor de Rotterdammers, die via Mats Wieffer en Igor Paixão verder uitliepen. De Zweed Simon Olsson scoorde tegen.

In de tweede helft ging Feyenoord door met scoren. Santiago Giménez en invallers Yankuba Minteh en Ondrej Lingr waren trefzeker. Voor Lingr was het ook zijn eerste doelpunt voor Feyenoord, dat na vijf duels 11 punten heeft.