Feyenoord boekt met hangen en wurgen zege tegen Volendam

12 mrt 2023, 21:59

Feyenoord heeft een week voor de topper tegen Ajax geen fout gemaakt. De koploper boekte een moeizame 2-1-overwinning op FC Volendam.

Met de zege is Feyenoord verzekerd van de koppositie in de Eredivisie, als het volgende week zondag in de bus stapt naar de Johan Cruijff ArenA. De Rotterdammers hebben 58 punten, 3 punten meer dan naaste belager Ajax.

Volendam opende na 12 minuten de score via Daryl van Mieghem, waarna Feyenoord na rust de achterstand omdraaide in een overwinning. Santiago Giménez trok in de openingsfase van de tweede helft de stand gelijk. Een inzet van de Mexicaan vloog een kwartier voor tijd via Damon Mirani binnen voor de 2-1. Volendam-verdediger Xavier Mbuyamba kreeg in de laatste seconden van de wedstrijd rood.