Terug

Volg Vandaag Inside

'Feyenoord is een sterke ploeg en heeft ons aardig voor schut gezet'

'Feyenoord is een sterke ploeg en heeft ons aardig voor schut gezet'

6 nov 2023, 15:40

Maurizio Sarri van Lazio is onder de indruk geraakt van Feyenoord. "Die ploeg heeft zich de laatste jaren enorm ontwikkeld", zei hij tijdens zijn afsluitende persconferentie voor de thuiswedstrijd van dinsdagavond tegen de Nederlandse kampioen in de Champions League. "Voor mij behoren ze tot de meest agressieve ploegen van Europa. We moeten het spel snel verplaatsen. Dat wordt belangrijk."

Twee weken geleden zag Sarri zijn ploeg vrij kansloos verliezen in De Kuip (3-1). Als Lazio ook in het thuisduel met Feyenoord onderuitgaat, dan raken de achtste finales van de Champions League ver uit zicht. In dat geval zou de achterstand op de Rotterdammers tot 5 punten groeien. Dat is nauwelijks meer goed te maken in slechts twee speelronden.

Italiaanse media suggereren dat de toekomst van Sarri bij Lazio wel eens afhankelijk kan zijn van de wedstrijden van deze week tegen Feyenoord en AS Roma. De ervaren coach ontving veel lof na een tweede plaats in de Serie A vorig seizoen. Maar na elf speelronden staat Lazio momenteel op de tiende plaats in Italië. "Ik hoor dat ik dit jaar nog moet vertrekken bij Lazio", reageerde Sarri op verhalen over een mogelijk ontslag. "Maar ik wil hier niet weg. Ik wil mijn loopbaan hier zelfs afsluiten."

Sarri weet wat er misgaat bij Lazio. "Vorig seizoen gingen we in Italië het beste om met onze mogelijkheden", zei hij. "Op dit moment staan we op de achttiende plaats van de ranglijst als je alleen kijkt naar hoeveel kansen we benutten. We moeten dus scherper gaan afronden."

Na de nederlaag tegen Bologna (1-0) op vrijdag riep Sarri de fans van Lazio op om dinsdag massaal naar Stadio Olimpico te komen. "Ik hoop dat onze supporters het stadion in een hel kunnen veranderen, net zoals de supporters van Feyenoord dat doen wanneer we in Rotterdam spelen. We hebben ze nodig. Want Feyenoord is een sterke ploeg en heeft ons in Rotterdam aardig voor schut gezet."

Maar de fans van Lazio tonen niet veel enthousiasme voor het vierde groepsduel in de Champions League. Maandag hadden ruim 30.000 'tifosi' een kaartje bemachtigd. Stadio Olimpico kan ruim 70.000 fans huisvesten. "Het maakt eigenlijk ook niet uit hoeveel supporters er komen", reageerde Sarri op die cijfers. "Als ze zich maar laten horen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.